SNGL
HD_MRK
Wessel Huisman Wessel Huisman Wessel Huisman

Wessel Huisman

Nederland   Schilderijen

WESSEL HUISMAN (Breda, 1954) studeerde in 1981 cum laude af aan de Radboud Universiteit Nijmegen – afdeling Economische en Sociale Geschiedenis. In 1984 sloot hij zijn studie aan de Academie voor Beeldende Kunst en Vormgeving Arnhem met uitstekende resultaten af. Nog datzelfde jaar kreeg hij aan dat instituut een aanstelling als adjunct directeur; een functie die hij vervulde tot 2006. Sindsdien is hij fulltime als kunstenaar werkzaam.

Internationale erkenning

Naast talloze exposities in Nederland is Wessel Huisman sinds 1990 in toenemende mate succesvol in Europa en daarbuiten. Zo wordt hij in Italië vertegenwoordigd door Linea Spazio Arte Contemporanea gevestigd in Florence. Vanaf 2007 rijst zijn ster ook in Azië met exposities o.a. in Japan, Zuid-Korea, Vietnam, China en in Amerika. Vaak koppelt hij aan die presentaties lezingen en masterclasses op kunstuniversiteiten en in musea, zoals in 2008 in Saigon en Hanoi/Vietnam, in 2012 en 2013 in Shanghai/China. In Shanghai wordt hij vertegenwoordigd door Moyi Art Gallery. In 2016 verbleef hij, ondersteund door het Nederlandse Consulaat Generaal gedurende drie maanden als artist in residence in Shanghai, gevolgd door een museale tentoonstelling in Bund 22 Gallery.

Belangrijke opdrachtgevers

Wessel Huisman heeft zowel in Nederland als daarbuiten voor bureaus als Joop van den Ende Theaterproducties en bedrijven als SKF en Heineken grote opdrachten uitgevoerd. Inmiddels bezitten o.a. verzekeringsmaatschappij NV Schadeverzekering en het vastgoedkantoor Built to Built uitgebreide bedrijfscollecties van zijn werk. Recent maakte hij monumentale werken voor netwerkbeheerder Alliander/Arnhem en Veolia Water Technologies/Ede.

Prijzen en nominaties

Al verscheidene jaren behoort Wessel Huisman tot de 100 meest gewaardeerde kunstenaars in Nederland. In 2013 eindigde hij in de halve finale, in 2012 had hij zelfs een finaleplaats bij de laatste acht. In 2004 ontving hij van de gemeente Doetinchem de Victoriaprijs voor zijn masterplan voor kunsttoepassing in de publieke ruimte. Tijdens de Biënnale in Florence heeft hij al verschillende prijzen in de wacht gesleept, met als voorlopig hoogtepunt een zilveren Lorenzo Il Magnifico voor zijn inzending in 2015.

DSPL_KNSTNRS

29 kunstenaars tonen je hun werk

DSPL_KNSTNRS