SNGL
HD_MRK
Erik Pluis Erik Pluis Erik Pluis
Erik Pluis

Erik Pluis

Nederland   Schilderijen en beelden

In 1963 geboren in Geulle een klein dorpje in Zuid Limburg. Na zijn opleiding werkte hij onder leiding van diverse gerenommeerde kunstenaars uit binnen- en buitenland enthousiast aan een figuratieve en realistische stijl. Tijdens die zoektocht naar een eigen stijl en het uitdiepen van diverse schildertechnieken werd hij geïnspireerd door abstracte vormgeving. Tijdens deze passievolle en creatieve periode maakte hij een snelle groei naar een persoonlijke stijl.

De expressionistische werken ontstaan door een wisselwerking van toeval en intuïtie. In dit proces van samenspel van verschillende verfsoorten en mediums ontstaat door gestuurd toeval een samenspel van kleuren. Door het opbouwen van diverse lagen epoxy en diverse verf ontstaat een gesuggereerde maar ook een daadwerkelijke diepte. Erik doet inspiratie op in confrontatie met verre culturen en vrije mensen, maar ook uit bijzondere patronen en structuren die kenmerkend zijn voor zijn werk. Zijn fascinatie voor beelden uit de kosmos of beelden van de hemel en planeten is terug te zien in zijn werk.

Als kunstenaar is Erik gefascineerd door het proces van stromende beken en verbindende kleuren die uitdrukking geven aan de zoektocht naar balans in zijn leven.

Laat je inspireren door zijn werk en prikkel je eigen verbeelding.

Video Thumbnail
DSPL_KNSTNRS

29 kunstenaars tonen je hun werk

DSPL_KNSTNRS