SNGL
HD_MRK
Duinker&Dochters Duinker&Dochters Duinker&Dochters
Duinker&Dochters

Duinker & Dochters

Nederland   Ambacht

Rembrandts handen en een leeuwenpoot
Een boekarmband van 1400 genummerde pagina’s.

Dat het Rijksmuseum de collectie zo uitgebreid en in zo’n goede resolutie online heeft gezet maakte dat we 1400 handen konden selecteren uit 303 etsen en tekeningen van Rembrandt. Deze handen vormen de inhoud van Rembrandts handen en een leeuwenpoot.

Het uitgangspunt was de boekbindtechniek, de pagina’s vormen een streng en passen om je pols. Gefascineerd door Rembrandts tekenvaardigheid hadden we al vele handen bekeken tijdens de tentoonstelling van Jaap Mulders’ privécollectie. Met deze gegevens zijn we aan het werk gegaan. De boekarmband is gebonden met een variant op de gekruiste brocheersteek. De pagina’s met goud op snee hebben een afmeting die gebaseerd is op de gulden snede. In de index kun je van ieder handje om je pols door middel van de paginanummering de titel en het objectnummer terug vinden… en weer opzoeken in Rijksstudio van het Rijksmuseum.

We produceren een oplage van 25 exemplaren. De boekarmband staat in een kalfsleren houder samen met een gebonden index. Dit geheel schuift in een op maat gemaakt padoek houten doosje. De 18 karaats gouden sluiting is door een goudsmid gemaakt.

DSPL_KNSTNRS

29 kunstenaars tonen je hun werk

DSPL_KNSTNRS