SNGL
HD_MRK
Alies Koenen Alies Koenen Alies Koenen
Alies Koenen

Alies Koenen

Nederland   Edelsmid

Juweelkunstenaar & Goud-Zilversmid met een atelier in het voormalige monumentale Bisschoppelijke College te Sittard. Ik vervaardig sieraden en objecten uit edelmetalen, vaak gecombineerd met een andere materiaal zoals papierporselein, plexiglas enz. Een eigenwijs mens met een bevlogen vakvrouwschap, die altijd in ontwikkeling is.

In mijn atelier zijn, creatief aan de slag gaan, doe ik niet voor niets. In mijn ontwerpen creëer ik mijn eigen rijke en fantasievolle wereld en ontsnap daardoor aan de vaak beperkende werkelijkheid. Wanneer ik zilver en goud smelt, koelt mijn hoofd af. Wanneer ik materialen smeed, kneed ik mijn eigen gedachten.
 Zo vind ik rust in mijn hoofd en voed mijn creatief denken. Om mijn soort juwelen te maken heb je kracht, kennis en kunde nodig. Geduld en liefde komen altijd goed van pas.
 Die kwaliteiten zie je terug in mijn juwelen, objecten en werkwijze. Zoals elk sieraad voor elk mens een persoonlijke betekenis heeft. Zo heeft het maken ervan voor mij een zeer eigen en unieke betekenis. Wat ik maak, draagt een persoonlijk, origineel en eigen(wijs) verhaal in zich. Mijn verhaal gaat over het overwinnen van jezelf. Over vrijheid, vrouwelijkheid, avontuur, passie, duurzaamheid. Juwelen met een verhaal, die hun weg vinden naar vrouwen, mannen, die op zoek zijn naar dat ene unieke juweel van hun dromen.

Welkom in mijn wereld. Welkom in Atelier Alies.

De Druppel

Het juweel De Druppel heeft zijn oorsprong in mijn liefde voor de zee en staat symbool voor zon strand vrouw zee. Een vallende druppel in het water. Het idee om het juweel zowel als hals-of rugsieraad te dragen is ontstaan, omdat ik tijdens vakanties op het strand zag dat het niet uitmaakt hoe je eruit ziet of welke leeftijd je hebt. Alle vrouwen zijn enorm trots op hun lijf en dat laten ze zien. Een uniek sieraad waardig.

Alies

DSPL_KNSTNRS

29 kunstenaars tonen je hun werk

DSPL_KNSTNRS