SNGL
HD_MRK
Christian van Hedel
Christian van Hedel

Christian van Hedel

Nederland   Schilderijen

Christian heeft een formule bedacht waarin hij al zijn expertises, zoals schilderen, tekenen, schrijven van poëzie, fotografie en fotobewering heeft weten te bundelen.
Hij noemt zijn werken mixed media semi-digitaal art. Waarom hij het semi-digitaal noemt, komt door het feit dat hij werkt van analoog naar digitaal en vice versa. Dit proces herhaalt zich een aantal keren.

Christian werkt onder de naam Chrizy’s Art.

Zijn mixed media semi-digital art is een combinatie van diverse technieken en materialen. Waarbij de basis een tekening met potlood op papier is. Christian tekent op papier losse onderdelen van een gezicht. Hiervan worden foto’s genomen en in de computer wordt er een compositie samengesteld. Deze wordt uitgeprint op fotopapier, waarna hij ze weer bewerkt met olieverf, inkt en markers. Hiervan wordt weer een foto genomen en in de computer wordt er een nieuwe compositie samengesteld.
Er wordt een verhaal opgebouwd door het toevoegen van diverse afbeeldingen. Alle afbeeldingen die te zien zijn in Chrizy’s Mixed media semi-digital art, zijn fragmenten van Chrizy’s schilderijen, tekeningen en Chrizy’s fotografie. Een soort collage in een modern jasje.

Christian: Eigenlijk zijn er te weinig woorden om het alles zeggende te omschrijven. Met beeld en stiltes wordt er vaak meer verteld dan in legio boeken.

 

24 kunstenaars tonen je hun werk